TribesNext

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?


TribesNext >  TribesNext.com Forums >  Support >  Unhandled Exception c0000005 « previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Print
Author Topic: Unhandled Exception c0000005
tsondie21
Nugget
Posts: 6

View Profile
15: January 06, 2009, 11:03:58 AM »
I tried doing the setperfcoutner or whatever but to no avail.  I put it in the scripts folder in the base as its own .cs and later in another .cs.

This is aggrevating. I am running dual core.
joerg.battermann
Nugget
Posts: 1

View Profile
16: January 06, 2009, 11:07:06 AM »
I have exactly the same error... Windows XP SP2... in a VMware box.

Hello,

I have installed and patched and reinstalled 3 times now.  I have downloaded from multiple locations. Every time i start the game the command prompt opens up and starts to open the game, and the screen goes black for a few seconds. Then, a little box pops up that says: "unhandled exception c0000005 at location 000000000"

I am running windows vista.  Any ideas?
gon09
Nugget
Posts: 1

View Profile
17: January 06, 2009, 04:54:42 PM »
I had the same problem but switching to directx fixed it.


You can switch to Direct X mode by going into the ..\Dynamix\Tribes 2\GameData\base\prefs\ and opening ClientPrefs.cs in Notepad or Wordpad.

Look for these two lines:
$pref::Video::allowD3D = "0";
$pref::Video::displayDevice = "OpenGL";

and change them to

$pref::Video::allowD3D = "1";
$pref::Video::displayDevice = "D3D";

« Last Edit: January 06, 2009, 04:59:46 PM by gon09 »
tsondie21
Nugget
Posts: 6

View Profile
18: January 06, 2009, 05:19:22 PM »
Hello,

I have tried everything you guys have said. Nothing worked.  One person mentioned editing my clientprefs.cs file and I looked for it and I do not have one. I created one and just put the lines they said in there but there was still no luck. 

I have installed and patched in windows 2000, and windows XP in both parallels and virtual PC and the exact same error occurs.  I am mainly trying it on vista.
Denalin
Nugget
Posts: 16

View Profile
19: January 06, 2009, 05:36:54 PM »
Has anyone tried to run tribes2 on windows xp without service pack1 or 2? or without windows vista? and have they had any success online?. because i'm starting to think that these errors are in service pack2 in xp .......and vista...well thats a whole nother story.

I had trouble running Tribes 2 on my Mobility Radeon equipped laptop with Vista-32, this is because there are no official drivers available from my OEM that support OpenGL on Vista with this graphics card.  The release of TribesNext inspired me to try a little harder.  I downloaded Mobility Modder and the latest desktop drivers for ATI cards and am now able to rock OpenGL like it's 1999.  I understand that my case is rather specific, but this fixed the unhandled exception c0000005 for me.
Paroxsysmal
Nugget
Posts: 15

View Profile
20: January 06, 2009, 06:18:05 PM »
I seem to be getting the unhandled exception only after I install the patch. Inserting:

$pref::Video::allowD3D = "1";
$pref::Video::displayDevice = "D3D";

into the ClientPrefs.cs doesn't seem to do anything.
Blakhart
Juggernaught
Posts: 1440

View Profile
21: January 06, 2009, 07:22:08 PM »
The setperf line should be added to any existing script in your scripts/autoexec folder or just as a cs by itself, again, in the autoexec folder. I have a c2d sys and with that line set to 1 the game runs smoothly, set to 0 and it runs very poorly. Also, are you guys deleting all your dso files? They can safely be deleted as the game will just make new ones. Delete them after ues and other problems.
Krash
Administrator
Posts: 221

View Profile
22: January 06, 2009, 07:32:39 PM »
The setperfcounter is used on multi-core servers to remove the stuttering effect they experience.  It shouldn't cause a UE, nor affect your ability to start the game.

Most cases of crashing on start are due to incompatibilities with the video drivers, but of course there are exceptions. If you can provide all the details you can about your particular system, and everything you can remember related to the error, we can better understand the problem and provide better suggestions at solutions to try.

Paroxsysmal, are you running under Windows? 

tsondie21
Nugget
Posts: 6

View Profile
23: January 06, 2009, 08:19:09 PM »
Mobility Modder fixed my ails. TO ARMS!
Denalin
Nugget
Posts: 16

View Profile
24: January 06, 2009, 10:50:57 PM »
Mobility Modder fixed my ails. TO ARMS!

Well done!  I had a feeling it would help, my error was very persistent and I HAD to have Tribes lovin'!
If only my account could log in...
hector
Nugget
Posts: 3

View Profile
25: January 06, 2009, 11:42:55 PM »
hi guys i only get this error when i tried to join a game, anyone know the solution for this?
Krash
Administrator
Posts: 221

View Profile
26: January 07, 2009, 12:04:19 AM »
Can you open up your console (~) and type (or paste) echo($IPv4::InetAddress); and then tell me what it says?  It should set to your external address automatically, and if it doesn't it can cause the game to fail an ip verification check on joining games.

You might want to hop on IRC and see if anyone is available to help out if we're not awake here.

hector
Nugget
Posts: 3

View Profile
27: January 07, 2009, 03:34:57 AM »
alright, after typing echo($IPv4::InetAddress); in the console, it returns me my external ip correctly.

some of the server returns me 'invalid certification' for example Solofire's Meltdown 2.

for some others, it just crashes with the unhandled exception.
Paroxsysmal
Nugget
Posts: 15

View Profile
28: January 07, 2009, 05:19:45 AM »

Paroxsysmal, are you running under Windows? 


Vista.

I'll post exactly what happens/it says when I get back on my home computer.
« Last Edit: January 07, 2009, 05:22:17 AM by Paroxsysmal »
Paroxsysmal
Nugget
Posts: 15

View Profile
29: January 07, 2009, 10:16:23 AM »
When I try to start up the multiplayer or the single player, the screen goes black and a message pops up that says "hardware failed to switch to a specific mode." I'm pretty sure this only happens after I add the patch (which has the ruby error). Once I click Ok it tells me I have the Unhandled exception c000005.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Print 
« previous next »
Jump to:  

irc.tribalwar.com / #TribesNext Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2005, Simple Machines