TribesNext

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?


TribesNext >  TribesNext.com Forums >  Support >  Slow Tribes « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Slow Tribes
The | Policeman
Seņor Nugget

Posts: 192

View Profile
August 30, 2018, 11:19:06 AM »
Hey all, Policeman here aka nutty, been a while since playing and i decided to re-download and play on my laptop. Currently when it launches the client acts super sluggish and cant barely even navigate the cursor. I used to play Tribes 2 on this very laptop back in the day so I'm not sure if my laptop is crapping on me, but I'm able to play League currently just fine so I'm not sure why it's so sluggish with T2. Thanks for any help whoever is still out here! Smiley

some specs on my laptop are

Windows 10 64-bit
Intel Core i7-2630QM CPU @ 2.00 Ghz
6.0 GB RAM
Intel HD Graphics 3000
Krash
Administrator
Posts: 261

View Profile
1: August 30, 2018, 11:41:26 AM »
A machine with those specs shouldn't have any trouble running the game -- it's possible you may be running in D3D mode, which tends to be pretty slow.  If possible, I would go into your video options in-game and set it to use the OpenGL renderer.

If you don't see the option, you will want to open prefs/clientPrefs.cs in your favourite text editor and make sure the following lines are set:
Code:
$pref::Video::allowOpenGL = "1";
$pref::Video::displayDevice = "OpenGL";

The | Policeman
Seņor Nugget

Posts: 192

View Profile
2: September 01, 2018, 10:09:19 AM »
Hey Krash thanks for the reply,

So I checked my ClientPrefs for those 2 lines of code and they are the same as what you provided.

Ill try to provide more information but its kinda hard to describe what exactly is going on. It seems like right after the game launches the fps is around 2 or some type of lag/ delay is immediately occurring. It takes like 3-5 seconds for the monitor to display where I moved the mouse and is nearly impossible to even navigate through login. Hope that helps more.
Thyth
Apotheosis Incarnate

Posts: 800

View Profile
3: September 01, 2018, 10:54:57 AM »
You could try setting displayDevice to "D3D" instead of "OpenGL" and/or trying to switch between fullscreen and windowed modes (there should be a $pref:: value that says either fullscreen or windowed in the same file).

Sarcastic, narcissistic, genius, resurrecting the game with brilliant strokes of wizardry.
The | Policeman
Seņor Nugget

Posts: 192

View Profile
4: September 01, 2018, 12:07:31 PM »
Switching it to D3D worked for me!  Thank you Thyth and Krash!
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

irc.quakenet.org / #TribesNext Powered by SMF  © Simple Machines
anything