TribesNext

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?


TribesNext >  TribesNext.com Forums >  Support >  Auth server offline.. but it isnt? « previous next »
Pages: [1] 2 Print
Author Topic: Auth server offline.. but it isnt?
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
April 07, 2009, 04:12:50 AM »
So..
I thought I would play tonight (wishful thinking eh?)

Old install
I dl tribesnextpatch from tribesnext.com
install..
I can play in solo+lan, and I can see all the servers, and people on them.
in online I get login, create an account

I click create an account
< authentication server is unable to be reached or may be offline.


I am running NO firewall, NO AV.. it's all disabled. I do have a NAT on my router, but I can't understand why this would effect anything.

NEW install: I torrent the whole game (waste of 600mb)
I get the same thing with my new install on a separate HDD (yes I patched)
Using the sierraup.exe online shortcut to boot the game

The game boots. I see the first splash screen, then I cannot connect to the auth server. Go figure
« Last Edit: April 07, 2009, 04:55:40 AM by Rigorr »
Eolk
Global Moderator
Posts: 838

View Profile
1: April 07, 2009, 04:59:55 AM »
Read the FAQs yet?
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
2: April 07, 2009, 05:32:41 AM »
yes.
the only one that is realistically relevant past what I've done already is the affinity test, which didnt help.
Turkeh
nil

Posts: 458

View Profile
3: April 07, 2009, 06:38:34 AM »
Most AntiVirus software isn't actually disabled unless you uninstall it (they tend to keep a process or two that respawn)...

Read the FAQs!

Search before posting support requests.
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
4: April 07, 2009, 07:18:41 AM »
do the antivirus also install themselves without you knowing? Smiley
this is a practically clean install of windows, no AV at all.
I have no idea why I can't connect.. tempting to get the ole 56k modem out to test tbh.
Thyth
Apotheosis Incarnate

Posts: 809

View Profile
5: April 07, 2009, 01:02:25 PM »
In a web browser, do you see anything on this page: http://www.tribesnext.com/auth

The game uses the contents of that page to find the account server location. After that, it connects to the address and port on that page for all account creation activities.

If you're able to see the contents of that URL in a web browser, but the game is unable to connect, 99.99% of the time it's a software firewall, antivirus program doing HTTP filtering, or something else you have installed on your system.

If you think you fall into the 0.01% of the time that it's not a program on your system, you can try connecting to the auth server using a telnet program. If you're in Windows, load a command prompt, type "telnet", then type "open " followed by the IP then a space then the port (on the page there is a colon between those). You can ignore the long hex blob after the address on that page. If the telnet program connects, type in the string "AVAIL" and press enter. If it returns "AVAIL" then you can reach the account server.

The account server has had less than 30 minutes of total downtime this month.

Sarcastic, narcissistic, genius, resurrecting the game with brilliant strokes of wizardry.
Eolk
Global Moderator
Posts: 838

View Profile
6: April 07, 2009, 03:13:07 PM »
Perhaps the default Windows Firewall is blocking it?
Thyth
Apotheosis Incarnate

Posts: 809

View Profile
7: April 07, 2009, 03:47:38 PM »
Possible, but as no operating system was specified, I can only state more general suggestions.

The Windows XP firewall doesn't block outbound communications, so it wouldn't affect outgoing connectivity to the account server. The Windows Vista firewall supposedly does, and could cause these sorts of problems.

Sarcastic, narcissistic, genius, resurrecting the game with brilliant strokes of wizardry.
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
8: April 07, 2009, 04:37:34 PM »
running XP, windows firewall is disabled (see first post)

What IP do I put into the telnet box?

yes I can see that the auth server is up.. ergo this post

I dont doubt that the auth server isnt down, I just dont know why I can't connect to it :<
« Last Edit: April 07, 2009, 04:39:51 PM by Rigorr »
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
9: April 07, 2009, 05:21:19 PM »
Code:
Microsoft Telnet> open 24.118.211.0:60659
Connecting To 24.118.211.0:60659...Could not open connection to the host, on por
t 23: Connect failed
Microsoft Telnet> open 24.118.211.0
Connecting To 24.118.211.0...Could not open connection to the host, on port 23:
Connect failed
Eolk
Global Moderator
Posts: 838

View Profile
10: April 08, 2009, 05:05:22 AM »
That's not the right port. Your telnet is still trying to connect on port 23, whereas the port you should be connecting on is 60659.
Thyth
Apotheosis Incarnate

Posts: 809

View Profile
11: April 08, 2009, 10:18:24 AM »
This was dealt with in the IRC channel. It is a network level firewall.

Sarcastic, narcissistic, genius, resurrecting the game with brilliant strokes of wizardry.
Rigorr
Nugget
Posts: 13

View Profile
12: April 10, 2009, 09:27:19 PM »
anyone want to register an account for me? Smiley
Eolk
Global Moderator
Posts: 838

View Profile
13: April 11, 2009, 06:54:38 AM »
I'll do it, but you have to catch me on IRC, though.
« Last Edit: April 11, 2009, 06:56:26 AM by Eolk »
SlipperySloth
Nugget
Posts: 1

View Profile
14: November 08, 2019, 04:43:21 PM »
Hello, I am having the same issue as the thread starter did...can anyone guide me to a solution?

When I try to login it says credential download failed. When I try to create a new account it says account server offline/unavailable. I have Windows 7.

Many thanks.
« Last Edit: November 08, 2019, 04:54:52 PM by SlipperySloth »
Pages: [1] 2 Print 
« previous next »
Jump to:  

irc.quakenet.org / #TribesNext Powered by SMF  © Simple Machines